Doğalgaz Menfezi Nedir?

Doğalgaz sisteminin bulunduğu her evde camda bir kesik oluşturularak açılan bölmeye doğalgaz menfezi denir. Doğalgaz menfezinin cam kesiği üst tarafına konulmasının asıl nedeni doğalgaz gaz hafif ve uçucu gazlar arasında yer almaktadır. Bundan dolayı yükselen gaz üst havalandırma kısmından dışarıya çıkması gerekir.

Bu yöntem dışında doğalgaz menfezinin daha kapsamlı yöntemleri bulunur. Genelde çoğu kişi bu menfezlere poşet, bez gibi nesnele tıkayarak kapatmaktadır. Fakat bu sağlık açısından çok risklidir.

Cama açılan menfez sayesinde mutfaktaki kokular, buhar, istenilmeyen ısılarda dışarı atılır. Cam menfez kısmı herhangi bir doğal gaz ya da gaz kaçağı durumlarında mutfağınızdaki gazın dışarı çıkmasını sağlar.

Doğalgaz Menfezi Neden Takılır?

Doğalgazın olduğu her yerde menfezin takılması gerekmektedir. Evde doğalgaz kaçağının olduğunu varsayarsak atık gaz pencere veya cam açık olmadığı durumlarda bu koku dışarı çıkmaz.

Doğalgaz kokusu yüksek düzeyde metan içerdiğinden dolayı sağlığa zararlıdır. Bundan dolayı menfez takılması gerekir. Doğalgaz menfezi aynı zamanda temiz hava girişini sağlamak ya da kirli havayı dışarı atmak için yarayan bir sistemdir.

Bir ortamda yön neresi olursa olsun içeriye ya da dışarıya hava devir daimini sağlar. Evlerde, banyo ya da tuvaletlerde kullanılır, pencerelerdeki kanalcıklara takılarak dışardaki temiz havayı içeriye çeker.

Doğalgaz Menfezi Takılmazsa Ne Olur?

Doğalgaz menfezinin zorunlu olmasının nedeni doğalgaz olan her ortamda bir yanma oluşmaya başlar ve doğalgazın oksijen kaybetmesine neden olur. Kaybedilen oksijen mutlaka bir kaynaktan alınması gerekir.

Bunu daha kapsamlı bir şekilde ifade edecek olursak mutfaklardaki doğalgaz menfezleri karbonmonoksit veya gaz kaçaklarında hayati bir önem taşımaktadır. Bu menfezler ortamdaki madde geçişlerini sağlar. Bulunulan ortamdaki havanın dışarıda bulunan havayla karışmasına yardımcı olur. Doğalgaz hafif ve uçucu bir gaz olduğundan dolayı yayılması hızlıdır. Doğalgaz menfezleri de bu yayılımı önler.

Doğalgaz Menfezi Nereye Takılır?

Doğalgaz menfezleri genelde camın üst tarafına takılır. Doğalgaz menfezinin üste takılmasının sebebi doğalgaz gazı hafiftir bu gaz yukarıya doğru çıkar bu da bu delikten gazın dışarıya salınmasına yardımcı olur. Doğalgaz menfezi oksijenin sarf olmamasını sağlayan bir parçadır.

Kombide yanma işlemi ortam havasını kullanıp yerine getirdiğinden dolayı bu tip cihazların monte edildiği alanlar minimum 10-12 m³ hacminde olması gerekmektedir.

Menfez, kapakları duruş açısına bağlı olarak temiz hava girişini yapmak ve kirli havayı dışarı atmayı sağlayan bir sistemdir. Bu sistem kapalı alanlarda doğalgaz oluşumunu engeller.

Açılır Kapanır Doğalgaz Menfezi

Açılır kapanır doğalgaz menfezi, normalde menfezlerden farklı olarak kapağı olan menfezlerdir. Bu menfezlerde yan tarafta bir çengel bulunur bu çengel aşağı yukarı doğru oynatılarak menfezin kapağını oynatır.

Çoğu kişi havalar soğumaya başlayınca menfez kapaklarına poşet, bez gibi nesneler tıkamaktadır. Bunu yapmak riskli olduğu kadar yanlıştır.

Menfez kapaklarını tıkamak yerine sağa sola doğru açılır kapanır doğalgaz menfezleri kullanmak daha doğrudur.

Açılır Kapanır Menfez Nasıl Takılır?

Açılır kapanır menfez takmak için ilk olarak bu menfez deliğini bulmak gerekir. Doğalgazlı evlerin birçoğunda menfez deliği bulunmaktadır bu genelde mutfak camlarının sağ ya da sol üst bölümünde olur. Menfez deliklerinin etrafına silikon sıkılması gerekir. Bu sayede menfez oynamaz.

Menfez kapağını bu deliğe koyduktan sonra iyice yerine yapıştırmak gerekir. Küçük matkap yardımıyla bu işlem yapılır. Kenarına da silikon sıkılarak açılır kapanır doğalgaz menfezi daha sağlam olacaktır. Menfez dübelleri ve çivileri yardımıyla da doğalgaz menfezini daha sağlamlaştırmış olursunuz. 

Müşterilerimiz için menfez modeli seçiminde her zaman en iyisini sunmak için çabalıyoruz. Atılgan Pazarlama olarak firmamızda satışını yaptığımız menfez modellerine BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.

Hızlı İletişim için Alttaki Numaralardan Bize Ulaşabilirsiniz

0264 291 0444 - Tıkla ve Ara

0530 257 2929 - Tıkla ve WhatsApp'tan Sor